صادق هدایت پیشگام عرصهی ادبیات نوین ایران
- کد خبر: 4468
- /
- خرداد 31, 1400 - ۸:۰۶ ب٫ظ
- /
- فرهنگی
به گزارش رک نیوز :ادبیات نوین ایران پیچ و خمهای زیادی را پشت سر گذشته است و چهرههای زیادی را به خود دیده؛ اما از بین این چهرهها تعداد معدودی هستند که توانستهاند تاثیراتی ماندگار بر دنیای روشنفکری و ادبیات مدرن بگذارند.صادق هدایت یکی ازآنهاست.
در این میان میتوان به اسامی نویسندگان و شاعران مطرحی اشاره کرد این افراد هر کدام توانستهاند نسلهای پس از خود را تحت تاثیر قرار دهند و مسیر ادبیات ایران را به چالش بزرگ تغییر بکشانند. صادق هدایت در این مقاله به شما معرفی خواهد شد.
صادق هدایت
صادق هدایت در سال 1281 به دنیا آمد و خانوادهاش از افراد مهم دوران ناصر الدین شاه بودند. جد بزرگ او رضا قلی خان هدایت بود که کتابهای اجمل التواریخ و مجمع الصفا را در کارنامه خود داشت. هدایت با چنین پیشینهای وارد مدرسه علمیه تهران شد و سپس به دارالفنون رفت. سپس نیز وارد مدرسه فرانسویها شد و تحصیلش را در سن لویی ادامه داد.
دوران آشنایی با ادبیات
در همین دوران آشنایی او با ادبیات شروع شد. در طی دوران تحصیل شروع به انتشار بعضی آثارش مثل «انسان و حیوان» کرد و در مجله وفا هم داستانی منتشر کرد. سپس در سال 1303 از مدرسه فارغ التحصیل شد و دو سال بعد با گروهی دیگر از دانش آموزان به بلژیک رفت.
دو سال بعد از این اعزام اولین خودکشی هدایت اتفاق افتاد که موفق نبود و هدایت را نجات دادند. او درباره این خودکشی به برادرش نوشته بود: «یک دیوانگی کردم که به خیر گذشت.»
معروفترین اثر صادق هدایت
معروفترین اثر صادق هدایت را رمان بوف کور میدانند که به زبانهای مختلفی از جمله فرانسوی و انگلیسی هم ترجمه شده بود و به تازگی نسخه کتاب صوتی رمان بوف کور هم برای علاقمندان به آثار هدایت قابل دانلود شده و با استقبال فراوانی رو به رو شده است.
بوف کور
بوف کور همان اثری است که جملات آغازین آن هنوز هم یکی از بخشهای معروف ادبیات نوین ایران به شمار میرود و این گونه آغاز میشود: « در زندگی زخمهایی است که مثل خوره روح را در انزوا میخورند و میتراشند. این دردها را نمیشود به کسی اظهار کرد؛ چون عموما عادت دارند که این دردهای باورنکردنی را جزو اتفاقات و پیشآمدهای نادر و عجیب بشمارند و اگر کسی بگوید یا بنویسد، مردم بر سَبیل عقاید جاری و عقاید خودشان سعی میکنند آن را با لبخند شکاک و تمسخرآمیز تلقی بکنند.» صادق هدایت در سال 1330 تصمیم گرفت به زندگیاش خاتمه دهد و این کار را در خانه پاریسش با باز کردن شیر گاز انجام داد.