برگزاری المپیاد ادبی دانشجویان چینی در چین
- کد خبر: 7296
- /
- بهمن 18, 1401 - ۶:۰۹ ق٫ظ
- /
- بین الملل
در این رویداد ادبی که «عباس علی وفایی» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار کننده آن بود، اساتید و مدیران گروه زبان فارسی از دانشگاه های مختلف در کشور چین با بیش از 50 دانشجو از دانشگاه پکن، دانشگاه های مطالعات بین المللی و زبان های خارجی شانگهای، پکن، تیان جین، شی آن و جی لین، دانشگاه شیههزی در شین جیانگ … به صورت آنلاین حاضر شدند.
بخش داوری پنج عنوان برای آزمون قرار دادند که دانشجویان شرکت کننده می بایستی برای به دست آوردن امتیاز بالا به آن نکات توجه می کردند. این نکات شامل، درست خوانی برای شرکت کنندگان در نثر و شعر خوانی و درست گویی برای کسانی که در بخش سخنرانی شرکت داشتند. نکات دیگر، شامل ادای درست واژگان، لحن سخنران و خواننده شعر و متن، توقف و سرعت و ادای درست گزاره ها می شد.
آقای عباس علی وفایی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز خرسندی از این که در سال های گذشته گروه های زبان و ادبیات فارسی در چین هم توسعه پیدا کرده و هم به شمار استادان و دانشجویان آن ها افزوده شده است، هدف از برگزاری این رویداد ادبی را جهت دهی و همچنین قدردانی از تلاش و کوشش آن ها و نیز تقویت گروه های زبان و ادبیات فارسی عنوان کرد و گفت که ایجاد رقابت شایسته می تواند مساعده نیکی باشد. وی افزود: به همین منظور در سه سال گذشته المپیادی را به نام المپیاد زبان و ادبیات فارسی آغاز کردیم و امسال خوشبختانه سومین دوره آن را سپری کردیم. شمار خیلی زیادی، تقریبا 50 دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در سه رشته سخنرانی، شعرخوانی و نثرخوانی حضور دارند که امسال بسیار شایسته و قوی تر از سال های گذشته شرکت کرده اند که این نشان می دهد، تصمیمی که پیش تر گرفته شد و این المپیاد ادبی در کشور پهناور چین برگزار می شود، توانسته اثر خودش را بگذارد.
آقای وفایی حضور دانشجویان را در این دوره از المپیاد غیر قابل مقایسه با سال گذشته خواند و عنوان کرد که دانشجویان مهارت جالب توجهی داشتند. وی افزود: خوشبختانه تعداد حاضران در این جلسه هم رقم بسیار بالایی بود که با حضور استادان و مدیران محترم گروه های آموزشی، نشان از یک هدفمندی برگزاری این المپیاد دارد. این المپیاد ادبی خوشبختانه توانسته انگیزه ای را برای دانشجویان و گروه های زبان و ادبیات فارسی چین ایجاد کند. هر سال هم تعداد شرکت کنندگان بیشتر از گذشته می شود و البته طبیعی هم هست به خاطر این که گروه های برخوردار زبان و ادبیات فارسی در چین نسبت به سال های گذشته فزونی می یابد. ما بر آن هستیم که این المپیاد می تواند قوت و توانمندی دانشجویان و گروه های زبان فارسی در دانشگاه ها را با توجه به رقابتی که ایجاد می کند، فزونی ببخشد، کما این که پیش تر هم این را به تجربه یافته ایم و انشاالله بتوانیم چنین المپیادی را با گذر زمان با کثرت دانشجویان چینی در دانشگاه های ایران برای زبان چینی داشته باشیم.
چنین رویداد ادبی در حالی برگزار می شود که در کشور چین هفت مرکز ایرانشناسی نیز فعالیت های بسیار خوبی دارند. به گفته رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، مراکز ایرانشناسی دارای اعضای هیات علمی است و در این زمینه دانشجو می پذیرد. این مراکز در استان ها و در شهرهای پکن و شانگهای فعال هستند و عمدتا کار آن ها مطالعه در حوزه های متعدد، از جمله حوزه های فرهنگی، اقتصادی، تاریخی و سیاسی است. برخی کتاب سالانه دارند که از طریق آکادمی علوم اجتماعی برای آن ها سفارش تالیف داده می شود. مقالات فراوانی در کشور چین در حوزه ایرانشناسی در زمینه های مختلف منتشر می شود و خوشبختانه مراکز ایرانشناسی در دانشگاه های چین یکی از مراکز بسیار قوی است و استادان توانمندی دارد و تالیفات و مقالات منتشر شده آن ها گواهی این مطلب است.